RSS

Min bloggliste

Mønster 1Mitt første mønster. Det satt langt inne. Ikke det at det er avansert, men teknisk hvordan en skal lage det slik det kan brukes til mønster. Jeg har prøvd tidligere i høst, og ble veldig frustret da jeg ikke fikk til siste ledd. Men i går kjøpte jeg at magasin: computer arts. Der stod en litt annen tilnærming. Vips den var lettere å forstå. Det er i boks. Nå er det å utvikle gode, spennende mønster. Gleder meg. Nå kan jeg lage bakgrunner, mønster til klær osv.

He- he disse sirkelmønstrene tok ikke mange minutter å sette sammen, men overgangene er ikke helt presise ennå.Benyttet meg av ferdige geometriske former. Skal jobbe med å tegne egne figurer og former. Men jippi!!!

Tegnebrett


Blyanten skraper på en plastplate, overflaten er glatt. Ingenting kommer til syne.
Fingrene holder en plastblyant, og med knapper som gir instrukser.
Blikket hviler rett fram på en skjerm. Sterkt lys imot.
Der kom det en strek.
Hmmm ikke helt der den skulle.
Trykke på en knapp, og så kan streken flyttes på.
Den gamle streken etterlater ingen spor.
En ny knapp og mange fargepaletter kommer frem.
Men hva er egentlig streken ?
En matematisk formel?
En pixel?
En håndtegnet strek som materialiseres når en trykker print.
Tegner nye streker. Et øye.
Blir det slik som det indre bilde?
Nei, verken med blyant eller digital penn.

Profilbilde 1
Skissen for hånd gikk raskt. Valør med ulik trykk på blyant. Tegnet kun med en trykkblyant.

Digital blekk. Grovskisse ut fra scannet inn gråblyanttegning. Gikk raskt. Var ikke så nøye med streken og retning, men likevel mer bevist med håret for å få liv i det.

Farget bilde. Jippi. Fikk til strukturinndeling med layers. Mye lettere å få til rett overlapping. Får bedre til å skifte farge. Arbeidet med ferdige elipseformer på øyet. Prøvde gradientfunksjonen, men fikk ikke dette til. Følte god mestring med øynene. Munnen sier jeg bare akk ja. Får ikke så lett til valør og gradient ogs er at tegningen blir flat. Jeg følte det gikk lettere med tegnebrettet, og tenkte lite på at jeg ikke har øye-hånd koordinasjon. Tegningen blir litt tegneserieaktig. Fornøyd med layers.Føler at jeg bruker mye tid på å justere strekene, og ferdighetene mine med pentool er ikke gode nok slik at jeg får streken slik jeg ønsker

Første illustrasjon


Første tegning med farge. Jeg tenkte veldig på hvordan jeg skulle finne ut av layers. Målet var ikke selve tegningen, men hvordan få innsikt i de tekniske utfordringene. Pentool fungerer greit, men konsentrerer meg å få hele konturer og ikke variasjon på strek. Tegner rett på tagnebrett uten skisse, dette går overaskende greit med et slikt enkelt motiv. Strever veldig med å få til å velge bestemte deler av tegninger for fargesetting. Prøver meg mye fram, og blir irritert. Finner en presentasjon på YouTube, og ser løsningen. Jeg prøver og får det til. Veldig glad. Får til å fargelegge jenta, men strukturinndelingen mn er ikke rett. Klarer å flytte på layers og får rett overlapping. Kjenner at jeg holder for hardt på den digitale pennen. Øye- hånd koordinasjon går greit nok.Får lyst til å jobbe mer med detaljer i ansiktet. Neste målet mitt er å tegne mitt eget profilbilde.