RSS

Min bloggliste

Familietreet

Fant opp tegningen av mamma, ser at svart/hvitt blir veldig kontrastfullt. De kan og være stilig, men ønsker et varmere uttrykk. Har oppe de samme fargebibliotekt som de to andre, for å få et fint samspill mellom fargene. Sletter alt hår, og det er noe her med hår som jeg ikke får til. Strever med det, kanskje jeg ikke har planen klar før jeg setter i gang. Fant brunnyansen, og jobbet med skråpensel. Deretter pentool for å få litt spiss på håret, da håret ikke skal være glatt men vise at det er mye liv i håret. Fikset øyene som ved de to andre, og farget leppene, og etterhvert tok jeg vekk de svarte ytterlinjene der, blir for markert. Lar det være noen lyse plasser i håret. Genseren en varm rosafarge, og ønsket en struktur i genseren. Gikk på effektfunksjonen, og prøvde meg fram, litt inntrykk av strikket og at det ikke er en glatt bomullsgenser. Ser at jeg må lage en halslinje, brukerpentool, og lager en v- og tar en dypere rosafarge. Jobber med å få genseren inn i rammen, da rammen er bakgrunnen, kan jeg ikke overlappe rammen på genseren. Ikke hundreprosent fornøyd med det. Kan enda justere hvis jeg vil. Lagrer fargebiblioteket for mamma.
Finner fram pappabildet.Justere på øynene, drar de litt lenger, tar vekk noen småstreker i øyekanten. Fikser øyet med hvitt. Tar vekk nesten alt håret, og småstreker rundt håret. Leter etter rett brunfarge, prøver mangen. Noen blir for gule, lyse, men finner en som er mørk nok til slutt. Velger ikke å ta svarte streker her, men er ikke helt sikkert på om jeg må ha det her, siden de andre bildene har det? Må tenke mer på det!! Strever med munnen, tar vekk de svarte streken, finner en lys rosafarge og prøver å lage en munn som er maskulin....ikke helt fornøyd her..Forsetter med håret. Bruker skråpenselen på alt.Synes det fungerte bra her.Genseren får en ny farge, og lager en halslinje for at t- shirten skal virke mer troverdig. Jobber med balansen mellom detaljer og forenkling for at det ikke skal bli for mye. På begge bildene laget jeg layers for farge, og det fungere bra, og bruker mindre krefter på det.

Feridg?

Ferdig??
Er jeg ferdig nå?
Hvorfor sier jeg at jeg er ferdig?
Fargene er rette,
mange av linjene er der de skal,
Uttrykket i ansiktene er rette,
men ååå ser at den ene har fine roser i kinnet,
skal den andre få det og?
Den ene blir kanskje for høy i rammen i forhold når de voksne kommer,
mye er klart, men vet jo at jeg har enda en mulighet,
ja, endre enda.
Kjenner jeg er ferdig nå, skal legge det bort før jeg ser på det igjen,
Ferdig, for nå !!

Begynnende familietre

Hentet opp illustrasjonen av Hedda, betraktet det, var ikke fornøyd med fargeleggingen. Selv om jeg vil ha små plasser med hvitt for å skape ikke et for stivt fargeuttrykk, forsvant noe av det svarte på streken. Fant fram skråpensel og jobbet med genseren, og fargela.Øynenes bakgrunnsfarge ble bakgunnsfargen fra rammen. Selve øyet tok jeg fill, men da ble linjen endret, og øyet litt endret. Tenkte at jeg ikke skulle gjøre noe mer, hvit farge i munnen, kom på at jeg kan jo bare markere leppene og flytte fram linjene. Dermed trengte jeg ikke å være så nøye. Selvfølgelig det kan jeg jo gjøre i fargeleging. Må jo ha et nytt layer, og legge det under linjene slik at de kommer oppå. Opprettet et nytt lag, fant fram skråpensel, og nå storebevegelser med gult. Gjør ingenting om jeg tar over de svarte streken, de kommer fram. Herlig, at jeg ikke tenkte på det. Kan jo ikke bruke lassofunksjonen da mye er usammenhengende linjer. Tempoet øker, bevarer noen plasser hvite, men likevel mindre.Store bevegelser over tegnebrettet.Plundrer litt med overgangen med genser og hår, ønsker å ha en litt glidende overgang. Hadde farget en del på forhånd, lagrer og henter opp Jenny.
Jenny er i svart & hvitt, raskt lages et layer under linjene for å fargelegge. Tar vekk fill hvitt i håret, og da kommer fram en del streker som må vekk. Justerer på disse, fjerner noen, endrer noen linjer med å velge andre penseltype. Vet litt hvordan jeg vil ha linjen, øsnker jevne linjer, men samtidig en variasjon i dem. Raskt endres fargen på munnen, og skulle lage hvitt på øyet. Det samme skjer igjen, linjen blir tykk, mens den er markert velger jeg lineart og der er den slik jeg vil. Raskt går jeg tilbake til Heddas bilde og fikser øyet der også. KOmmer inn i en god flyt, der jeg justerer linjer slik jeg vil. Finner fram skråpensel og en brunfarge. Raske store bevegelser lages håret, deretter genseren. Tar en hel farge, men finner fram et symbol til genseren. Minstejenta er glad i mønster, og vil få med det...plustelig kommer jeg på at jeg har jo laget meg et fargebibliotek og jenny sine farger passer derfra, men hva med Hedda. Raskt tilbake. Jo, blåfargen blir feil, henter fram blåbiblioteket mitt, og finner fram to blåfarger jeg synes passer bedre. Jobber med både å skifte farge, og litt pensel, klundrer litt med nnoen overganger. Deretter tar jeg fargene jeg har brukt å lagrer et bibliotek slik at jeg bruker de samme nyansene neste gang.
Tilbake til Jenny, må jobbe med ansiktet, og at fargen skal ikke kommer over i hverandre.Tar vekk noen linjer til i håret, leger til noen på halsen. Betrakter underveis og tenker på øynen, men tenker de må være svarte. Blir ellers for mye detaljer tenker jeg. Beholder dem slik, og kan endres senere. Litt av håret til jentene kommer litt ut av rammen, men det er for å skape litt liv, kan gå litt ut av det som er i virkligheten, og synes at det skaper litt liv. Liker at noen linjer bryter med vanlig bilde...ikke for mye, men litt. I dag hadde jeg grunnskissene, men ser at det går tid til å fargelegge og justere. Sier at jeg er ferdig med de to nå. Å nei, ser at halsen til Hedda er borte, tar vekk gult, tar hudfarge . Men ser at linjen fra v-halsen blir feil,drar litt i linnjen. Ikke helt rett enda, men kanskje det ikke trengs, lar det være slik.

Før jeg starter

Kjenner motstanden fra tegnebrettet,
motstand fra hendene,
motstand fra tankene mine,
jeg gruer meg!
Gruer meg til å starte.
Så mange spørsmål jeg skal være klar til,
det krevende arbeidet med å lage illustrasjonene.
Utsetter det å starte,
kan ikke bare leke meg, nå skal det gjøres.
Forventningspress! Ja, men fra meg selv.
Har så lyst å få det til.
Bildene er klar i hodet mitt,
men klarer jeg å få det til på den hvite skjermen.
Blir mine dataferdigheter i veien for å få det slik jeg vil,
vet jeg nok,
er ferdighetene mine gode nok?
Vet at de kan bli bedre,
Pensel og pentool kommer til å være hovedverktøyene mine,
og kjenner en del av penslene,
har ikke bestemt om det skal være farge.
Skal snart begynne,
må bare trekke pusten å starte.

Farge?


Jeg ville prøve med litt farge, men ville unngå det typiske digitale med helt rene farger inntil streken. Ønsket en følelse av håndtusjet og dermed prøvde jeg pensel. VAlgte en avlang pensel for å fargelegge håret. Fikk litt hvit mot noen av de svarte linjene, og kunne gjort enda mer ut av det, hvis jeg hadde gitt noen felter mer transperent farge. Dette ser jeg er en måte å skape fargenyanse. Fortsatte samme teknikken på genseren, men der en større pensel. Ser at det er en måte å fagelegge på. Det tar ikke for lang tid, og lett å viske og flytte fargeunderveis.

Utkast A




Et førsteutkast. Tatt utgangspunkt i noen tidligere skisser, vil prøve ut noe småting, tenke over og så velge. Tenker ikke at dette er det endelige. Tok utgangspunkt i de samme øynene der det var litt detaljer. Strevde med mannens, kunne ikke være like ovale som jentenes, tok vekk øyevipper for å skape et mer maskulint uttrykk. Det var juster, dra i linjer og flytte på dem. Jobbet med skjegget, men fungerte ikke optimalt. Likeledes med håret til dama og mannen. Prøvde å skape litt liv i det, slik at det ikke skulle være for "slikket". Justerte nesen på alle. Mannen fikk litt mer firkantet form. Ser at ansiktformen til minsten blir for firkantet, og her må det justeres. Arbeidet greit med pensel.

Velge uttrykksform

Skal begynne med illustrasjonene som skal vises fram,
tenker på hva slags strek,
sort/hvitt eller farge,
Bestemt at det skal være lite i bakgrunnen,
ønsker å lage håndlagede tittler,
skal prøve meg på et eksempel,
teste ut strek og farge,
deretter vurdere.
Heldigvis kan det fikses noe opp underveis.

Profilbilde

Ble profilbildet slik jeg hadde tenkt?
Svart&hvitt ble det jo,
Øynene med en del detaljer.
Ansiktsformen slik jeg ønsket.
Tegningen ble ren, men jevne streker.
Håret litt liv i,
forenkling som jeg ønsket.
Tenker at det blir litt sånn Barbieuttrykk,
forsvinner litt av meg.
Det ser jo ikke ut som en dame på 34 år,

Profilbilde 6

Sort/hvitt ble det. Gav raskt opp å tegne med ink penslene, det ble for grovt, og etter et penselstrøk, skiftet jeg over til line art brushes. Jobbet en del med øynene for å få noen detlajer , men at det ikke ble for mye i svart/hvitt. Kjente at jeg var litt ustø med å få sirklene like, og må øve litt på det.Munnen ble det svart kontur, ellers så ble munnen for markert, brukte pensel. Nesen ble så vidt markert. Ser at når en arbeider med svart som er en hard farge, må jeg være forsiktig med for mye detaljer. Øyenrynene laget jeg kombinert med et penselstrøk og litt fyll for å forme de. Har gjort det før, og gikk greit. Tenkte at jeg skulle lage som om håret var oppsatt. Det vil forfra se ut som om håret er kort, men det gjør det jo i det virkelig livet og. Begynte med lineart pensel, men for mye hvite hullrom. Prøvde å fylle det ut med svart, og deretter ta noen hvite strøk for å skape litt struktur. Passet på å få noen hårstrå litt ut. Det bedydde at jeg måtte lage ører. Også her veldig forenklet. Meket at noen ting når jeg jobbet gikk greit, som ansiktsform, munn. nese. Men en stund siden sist, og litt ut av følelsen.

Profilbilder


























Profilbilder jeg har tegnet, likheter mellom dem, men samtidig forskjellige. Noen er jeg mer fornøyde med enn andre. Hvorfor det ?Det har ikke emd om bildet er likt, men kanksje en del med fargevalget i bruken. Sort/hvitt bilde er det som ligner mest, og der jeg har prøvd å få det til å være likt. Midterste bilde øverste rad er jeg minst fornøyd med. Skulle forenkle, men har mistet formen på uttrykket. Ser nesten trist ut, og øynene fungerte ikke. Liker øynene på det øverste til venstre og det siste. Her er det litt mer detaljer på øynene, og jeg liker det, kanksje litt mer personlig. Håret er og gjort ulikt, og det flate håret på det ene er ikke rett. Mitt hår er ikke slik, og kanksje at det blir for lite av meg i den tegningen til at jeg kunne like den. Skal lage et nytt profilbilde for juli. Hvordan skal det bli da? Tenker nå et svart/hvitt bilde, med litt mer detaljer på øynene, hår med liv i, men ikke for mye detaljer med nesen da det blir veldig markert. Litt avlanget ansiktform, og en munn , smilende ? lukket? Tenkte jeg skulle tegne med pensel, men ikke linart for å få en mer håndtegnet strek.

Ser at ferdighetene mine på dataen har utviklet seg. Jeg har blitt bedre til å forenkle. Selv om en kan si at karakterene i illustrasjonen har et tegneseriepreg, er det annerledes enn disse. Øynene har jeg valgt en stil på, kan kanksje si det ligner litt på de japanske, men de er ulike fra dem. Fromen er rundere i ansiktet og nesen er så vidt markert. Vet at jeg strevde men en del av dem. Kjekt å sitte se tilbake. Det gir faktisk litt inspirasjon til arbeidet. Jeg ser at det går framover, og jeg har valgt/fått en personlig preg på streken. Det går ann å gjenkjenne streken, og at det er mine. Ser at selv om det er mange digitale illustrasjoner, føler jeg de er mine. Bruker liten tid på å se på andres arbeider akkurat nå.