RSS

Min bloggliste

Nytt utkast


Øverste bildet er det nyeste utkastet. I så små format ser en kanksje ikke arbeidet en gjør. Tankearbeidet om fargevalg, hvor strekene skal gå, og hvordan disse fire skal samsvare i tegnestil. Jobbet videre med å få rammen foran...mye irritasjon, og merker at hvis det er noe en gjør lite på tegneprogrammet, glemmer jeg det. Etter mye prøving og feiling, fant jeg det ut. Et lettelsens sukk, og alle rammene på plass. Skriver det ned i boka mi om tips..
Zoomer inn Hedda, og det er mange hvite felter i håret, arbeider med pensel og tegner i vei over streker, etterpå bare tar jeg de svarte strekene i front. Det fungerer, går raskt, men langs ansikt og ytterkant av håret er det smått. Ønsker å ha klare linjer, og må jobbe litt for det. Legger på en svart strek for bedre å markere halsen, justerer litt på vinkelen på v- halsen. Ikke helt optimal vinkel, men tror det går. Tar vekk fargede kinn. Velger en litt annen nyanse blått, som jeg synes passer bedre til bakgrunn og rammen. Går videre til Jenny som har for lang hals, zoomer inn, og justerer linjene, drar oppover. Zoomer ut, men ser at det flyttes igjen for lite. Ikke helt vant med hvor mye linjene flyttes når jeg arbeider zoomet inn. Jobber en del med det, og justeringen av strekene på halsen. Deretter fargelegges hele håret slik som Hedda, jobber med kantlinjen og ønsker organiske former.Arbeidet her går greit.
Til slutt mamma, fisker håret, og tar vekk de spisse hårkantene til mer organiske linjer. Justerer kantlinjene mellom hår og ansikt, rundt ørene små detaljer. Flytter på streker for å følge de ønskede linjene. Tar vekk tekstur på genser, og erstatter v- halsen med penselstreker. Pentool ble for hardt i forhold til de nadre. Føler at jeg behersker penselen godt, og arbedier raskt og konsentrert.

Sitte i ro

Kan være det er meg,
kan være at høyden på arbeidspulten er feil,
kan være at jeg holder for hardt på digitale pennen,
kan være at jeg ikke sitter godt tilbake i stolen,
uansett kjenner jeg behov for å reise meg litt av og til.
Blir litt stiv i hånden og ryggen.
Blir jeg like stiv når jeg tegner for hånd?
Føler ikke det, men da endrer jeg sittestilling underveis,
tegneblokk på fanget, foran meg, på siden.
Jeg kunne kanskje gjort det med tegnebrette,
men det er noe med den fysiske avstanden mellom brette og skjermen der tegningen er!
Reiser meg en liten stund,
før skjermen på ny kaller

Pappa redigering

Drar i linjene for å få en større genser. Linjene rundt den innerste rammen er kantete. Vet at jeg har en gang tidligere fått til å dele objekt,strever, prøver alt mulig rart. Plutselig virker det og jeg kan legge rammen i front og dermed dekke ujevne streker. Problemet er at jeg trykket på så mye at jeg vet ikke helt hva jeg gjorde. Lar problemet ligge til de andre rammene. Fargen var jeg ikke fornøyd med. Velger en blånyanse sammen med en svak oransj for å få konstrast. Halskanten ser ikke bra ut, jeg lager en med pentool, men da blir formen for rund og passer ikke emd de andre strekene. Jobber med og dra og vende, men ikke fornøyd. Ser på Hedda tegningen og da går det opp for meg at jeg ønsker samme håndstreken som der. Raske bevegelser med penselverktøy. Pennen glir raskt over brette, og der kom streken. Jobber videre i halspartiet. Markerer streker og flytter på dem. Dette går raskt, zoomer inn og zoomer ut for å betrakte. Justerer strekene enda litt mer ut. Når det er zoomet inn tror jeg streken flyttes mer enn den gjør. Alt for lett å bli opphengt på detaljer. Jobber med linjene rundt kjeven, forstørret er linjen hakkete, og jobber med pensel for å få en jevnere linje. Litt småarbeid,d a jeg bruker pensel istedet for full farge da jeg ikke har linjen som henger sammen. Tenker at jeg kunne fått det til hvis jeg hadde startet litt annerledes. Munnen prøver jeg å justere, men liker dårligere de nye justeringene, bestemmer meg for å beholde den gamle. Sier meg foreløpig ferdig, og skal jobbe på resten av illustrasjonen slik at det blir en helhelt.

Jobbe videre

Studerer førstutkastet av familetreet, og er ikke fornøyd. Ser at jeg ikke har følgt fargenyansene slik jeg hadde tenkt. Mange små ting som ikke er helt på plass, og merker at det å finne balansepunktet på detaljenivået ikke er like lett. Illustrasjon på avstand og en stor nærme viser ulikt. Må bli enig med meg selv. Tenker at jeg må fiske pappaen, proporsjonene er ikke korrekte, og ser at det ikke stemmer. Må få fisket rammene slik at de kommer oppå håret, men husker ikke helt hvordan. Finner fram color boka og blar litt i den. Kjenner at jeg trekker pusten, og skal starte. Begynn med pappaen.

Morsomme streker

Hodet er ikke på plass, er ikke klar for store utfordringer og hardt å komme i gang. Laster opp et tomt dokument og ingen planer hva det skal bli, men en ting er sikkert ikke en avansert illustrasjon. Velher elipseformen, tilfører et par nye punkter, drar og fått en grunnform. Vet ennå ikke hva det skal være, kanksje et lite monster? Finner opp noen ulike fargebokser jeg har laget. Velger lilla, og kjapt kommer tanken om små ansikter med ulike uttrykk i forskjellige fargenyanser. Pentool og noen punker skaer en munnform, velger en farge som er litt lysere, fortsetter raskt med to elispeformer som dras og vendes på. Finner fram linart penselen som er en favoritt. Noen raske små bevegelser, og øyevipper på plass. Hår eller ikke hår? Pentoool skaper noen punkter som et hår, bestemmer meg for at ikke alle skal ha hår. Kopierer grunnformen slik det blir 6 former. Velger ut ulike fargenyanser som går sammen. Jobber raskt på hver form, betrakter hver form, men vil holde det med få detaljer. Ulike øyeuttrykk. Bruker de samme verktøyene vekselvis på de andre formene.Kunne nok ha laget flere. Stopper nå. Kjenner det er godt å la bare fingrene jobbe raskt, valg mellom verktøyene kommer raskt og leke meg litt.