RSS

Min bloggliste

Begynnende familietre

Hentet opp illustrasjonen av Hedda, betraktet det, var ikke fornøyd med fargeleggingen. Selv om jeg vil ha små plasser med hvitt for å skape ikke et for stivt fargeuttrykk, forsvant noe av det svarte på streken. Fant fram skråpensel og jobbet med genseren, og fargela.Øynenes bakgrunnsfarge ble bakgunnsfargen fra rammen. Selve øyet tok jeg fill, men da ble linjen endret, og øyet litt endret. Tenkte at jeg ikke skulle gjøre noe mer, hvit farge i munnen, kom på at jeg kan jo bare markere leppene og flytte fram linjene. Dermed trengte jeg ikke å være så nøye. Selvfølgelig det kan jeg jo gjøre i fargeleging. Må jo ha et nytt layer, og legge det under linjene slik at de kommer oppå. Opprettet et nytt lag, fant fram skråpensel, og nå storebevegelser med gult. Gjør ingenting om jeg tar over de svarte streken, de kommer fram. Herlig, at jeg ikke tenkte på det. Kan jo ikke bruke lassofunksjonen da mye er usammenhengende linjer. Tempoet øker, bevarer noen plasser hvite, men likevel mindre.Store bevegelser over tegnebrettet.Plundrer litt med overgangen med genser og hår, ønsker å ha en litt glidende overgang. Hadde farget en del på forhånd, lagrer og henter opp Jenny.
Jenny er i svart & hvitt, raskt lages et layer under linjene for å fargelegge. Tar vekk fill hvitt i håret, og da kommer fram en del streker som må vekk. Justerer på disse, fjerner noen, endrer noen linjer med å velge andre penseltype. Vet litt hvordan jeg vil ha linjen, øsnker jevne linjer, men samtidig en variasjon i dem. Raskt endres fargen på munnen, og skulle lage hvitt på øyet. Det samme skjer igjen, linjen blir tykk, mens den er markert velger jeg lineart og der er den slik jeg vil. Raskt går jeg tilbake til Heddas bilde og fikser øyet der også. KOmmer inn i en god flyt, der jeg justerer linjer slik jeg vil. Finner fram skråpensel og en brunfarge. Raske store bevegelser lages håret, deretter genseren. Tar en hel farge, men finner fram et symbol til genseren. Minstejenta er glad i mønster, og vil få med det...plustelig kommer jeg på at jeg har jo laget meg et fargebibliotek og jenny sine farger passer derfra, men hva med Hedda. Raskt tilbake. Jo, blåfargen blir feil, henter fram blåbiblioteket mitt, og finner fram to blåfarger jeg synes passer bedre. Jobber med både å skifte farge, og litt pensel, klundrer litt med nnoen overganger. Deretter tar jeg fargene jeg har brukt å lagrer et bibliotek slik at jeg bruker de samme nyansene neste gang.
Tilbake til Jenny, må jobbe med ansiktet, og at fargen skal ikke kommer over i hverandre.Tar vekk noen linjer til i håret, leger til noen på halsen. Betrakter underveis og tenker på øynen, men tenker de må være svarte. Blir ellers for mye detaljer tenker jeg. Beholder dem slik, og kan endres senere. Litt av håret til jentene kommer litt ut av rammen, men det er for å skape litt liv, kan gå litt ut av det som er i virkligheten, og synes at det skaper litt liv. Liker at noen linjer bryter med vanlig bilde...ikke for mye, men litt. I dag hadde jeg grunnskissene, men ser at det går tid til å fargelegge og justere. Sier at jeg er ferdig med de to nå. Å nei, ser at halsen til Hedda er borte, tar vekk gult, tar hudfarge . Men ser at linjen fra v-halsen blir feil,drar litt i linnjen. Ikke helt rett enda, men kanskje det ikke trengs, lar det være slik.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar